0591 - 714 727 info@atriumadvocaten.nl

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND, OOK WEL ‘TOEVOEGING’ OF ‘PRO DEO’ GENOEMD

Als u onze rechtsbijstand niet zelf kunt betalen, kunt u mogelijk aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. Heeft u rechtsbijstand nodig? Dan vragen wij een toevoeging voor u aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Als u in aanmerking komt, betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen.

In geval van verlies van een procedure kan de rechter u in de proceskosten van de wederpartij veroordelen. Deze kosten vallen niet onder een toevoeging en moet u in dat geval zelf betalen.

Komt u in aanmerking?

Wij kunnen voor u controleren of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat doen wij helemaal gratis.

U kunt het ook zelf controleren via de volgende link:

🔗 voorwaarden

Hoeveel moet u zelf betalen?

Wilt u weten hoeveel u zelf moet betalen? Kijk daarvoor op de website van de Raad voor Rechtsbijstand via onderstaande link:

🔗 eigen bijdrage

Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand kunt u korting krijgen op de eigen bijdrage. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten wij een verwijzing van het Juridisch Loket ontvangen, waarin u naar ons kantoor bent verwezen. Voor een verwijzing belt u met het nummer 0900-8020. Tijdens de coronamaatregelen hoeft u dit niet te regelen. De korting wordt automatisch verwerkt.

🔗 verwijsbrief Juridisch Loket

Kan het zijn dat u achteraf de kosten van uw advocaat toch zelf moet betalen?

In een aantal gevallen beslist de Raad dat u achteraf de kosten voor de advocaat zelf moet betalen, omdat uw inkomen en vermogen te hoog is óf als u door de hulp van uw advocaat een geldbedrag krijgt. De Raad beoordeelt of u met dit geldbedrag de kosten van uw advocaat zelf kunt betalen.

🔗 hercontrole inkomen

🔗 resultaatsbeoordeling

BEZOEKADRES
Westerbracht 16
7821 CH EMMEN

POSTADRES
Postbus 2219
7801 CE EMMEN
KvK: 81880693

Volg ons en mis niets

TELEFOONNUMMER
0591 - 714 727

E-MAIL
info@atriumadvocaten.nl