Wie zijn we

Ons website-adres is: https://atriumadvocaten.nl.

ATRIUM advocaten (hier: “wij” of de verantwoordelijke) verwerkt persoonsgegevens van de bezoekers van de website (https://atriumadvocaten.nl). Deze verwerking gebeurt op grond van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR, of in Nederland bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG).

Handhaving van deze wet wordt in Nederland uitgevoerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Voor meer informatie over deze wet verwijzen we u graag naar de website van AP (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/). Als gebruiker van onze site heeft u het recht om bij de AP een klacht in te dienen wanneer u denkt dat we niet goed omgaan met de persoonsgegevens die we verzamelen van u. Een klacht kunt u hier indienen. Deze privacy verklaring heeft als doel u te informeren over de persoonsgegevens die we verzamelen door het gebruik van de website, waarom we dit doen en wat we er mee doen.

Identiteit en contactgegevens
ATRIUM ADVOCATEN
NIJBRACHT 146
7821 CE EMMEN
TEL.: 0591 – 714 727
INFO@ATRIUMADVOCATEN.NL

Functionaris Gegevensbescherming
We hebben geen Functionaris voor de Gegevensbescherming (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-europese-privacywetgeving/functionaris-voor-de-gegevensbescherming-fg) aangesteld. Wel kunt u voor vragen over de privacywet bij ons terecht. U kunt contact opnemen via de bovenstaande gegevens.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij verwerken uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Andere gegevens zijn we verplicht te vragen, te verwerken en te bewaren voor een bepaalde termijn. Heeft u hier vragen over? Neem dan ook contact op met ons via de bovenstaande gegevens.

  • Voor- en achternaam: deze verwerken wij wanneer het contactformulier wordt ingevuld. Voor deze verwerking is toestemming vereist. Die kunt u ons geven voordat het formulier wordt verzonden. De e-mail krijgen we binnen op Outlook en bewaren deze dan ook daarin. We hebben ook een Onderwerp nodig en een Omschrijving. Zo weten we waarover u ons mailt en voor wie de mail bestemd is.
  • E-mailadres: we hebben geen nieuwsbrief maar om te corresponderen met u maken we gebruik van een e-mailadres. Deze wordt bewaard in Outlook. Hiervoor is toestemming vereist. Die geeft u ons wanneer je ons een e-mail stuurt.
  • Telefoonnummer: Zolang we contact hebben gebruiken we ook een telefoonnummer. Hierop kunnen we u bellen. Een juist nummer is dus vereist en hiervoor vragen we uw toestemming. Zolang we contact hebben wordt uw telefoonnummer bewaard.
  • Overige gegevens: regelmatig hebben we andere gegevens van u nodig. Dit vragen wij bij u op en voor het verstrekken van deze gegevens geeft afzonderlijk uw toestemming.

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Privacyrechten
We houden ons aan de wet. We zullen uw gegevens nooit doorverkopen. Alle gegevens die u aan ons verstrekt zullen we met vertrouwen behandelen. Alle verwerkingen zijn in overeenstemming met de GDPR/AVG.

Dit zijn je rechten:

  • U heeft recht op informatie over de gegevens die we verwerken. U mag ons altijd vragen waarom we bepaalde gegevens nodig hebben en wat we hiermee doen.
  • U heeft recht om uw persoonsgegevens in te zien.
  • U heeft recht om uw persoonsgegevens te wijzigen.
  • U heeft recht om uw persoonsgegevens te laten verwijderen.
  • U heeft recht op dataportabiliteit. Dit betekent dat we verplicht zijn om uw gegevens over te dragen naar een andere partij als u daar om vraagt.
  • U heeft het recht bezwaar te maken tegen het verwerken van persoonsgegevens.

We willen u er op wijzen dat in overeenstemming met de wet we sommige gegevens niet zonder meer kunnen verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens die we nodig hebben voor de belastingdienst of anderzijds waar de wet ons verplicht gegevens te bewaren voor een bepaalde periode.

Wilt u gebruik maken van uw rechten? Stuur ons dan een brief of een e-mail op bovenstaande gegevens. We zorgen ervoor dat we binnen de gestelde periode van vier weken zullen antwoorden zodat u weet hoe u uw rechten kunt uitoefenen.

Cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Google Analytics
Om bezoekersgedrag te meten en te analyseren maken we gebruik van Google Analytics. We hebben Google Analytics privacy first (zo privacy-vriendelijk mogelijk) ingesteld.

Dit betekent het volgende:

  • De verwerkersovereenkomst met Google is afgesloten.
  • IP-Adressen zijn anoniem. Zo weten we alleen dat er een uit een bepaald gebied iemand onze website heeft bezocht maar niet exact wie.
  • De optie ‘gegevens delen’ staat uit.
  • De functie voor User ID’s is niet ingeschakeld.
  • Google Analytics worden niet gedeeld of inzichtelijk gemaakt voor derden.

Beveiliging website
Wanneer u uw gegevens verstuurt via bijvoorbeeld het contactformulier wilt u niet dat iedereen mee kan kijken. Daarom maken we gebruik van een zogenaamd SSL-certificaat (let op het slotje of de https:// in onze adresbalk). Ook gebruiken we de nieuwste versie van een Chapta voor het verzenden van berichten via onze website. Zo zorgen we dat uw gegevens veilig worden verstuurd van uw computer naar de onze. Alles blijft dus geheim en niet inzichtelijk voor bijvoorbeeld hackers.

Onze website wordt ook onderhouden. Zo zorgen we dat de laatste software is geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat de website veilig blijft. Dit doen wij allemaal zelf, zodat derden geen toegang hebben tot gegevens van onze website of berichten die via onze website worden verstuurd.  

Wij zorgen ook voor back-ups van de site.

Doorgifte
We werken alleen met partners samen die binnen de EU zijn gevestigd. We verstrekken enkel gegevens van die partijen waar het nodig is voor de zaak waar we aan werken. Hiervoor wordt altijd toestemming aan u gevraagd.

We behouden ons het recht voor om zaken te verwijderen of wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid. Het verdient aanbeveling om dit privacybeleid geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Bij grote wijzigingen zullen we dat ook melden aan onze bezoekers op de hoofdpagina.